Apeldoorn Stories bundelt de mooiste stadsverhalen
Overzicht cases

Apeldoorn Stories bundelt de mooiste stadsverhalen

Apeldoorn Stories is een platform met interactieve routes en verhalen over de stad. We ontwikkelden de app in samenwerking met ACEC en Apeldoorn Partners.

Apeldoorn Stories bundelt de mooiste stadsverhalen

Vertel meer met storytelling 

Wij geloven dat inhoudelijk goede verhalen het best verteld worden met storytelling. Zo creëren we verhalen die informeren en raken. Apeldoorn Stories biedt een interactieve beleving waarbij mensen deze verhalen beleven via een smartphone. Deze belevingen maken we compleet met kaartgebruik, foto’s, quizvragen en speurroutes. 

Waar inhoud en techniek samenkomen

Apeldoorn zit vol verhalen. Met de app ‘Apeldoorn Stories’ bieden we een plek waar deze verhalen tot leven komen. Met de interactieve routes zetten we een online beleving neer die mogelijk is door de technische kennis die Bureau Max in huis heeft. Dankzij de diverse expertises binnen ons team komen design, inhoud en techniek samen. 

Vanuit een onderwerp, dat we samen met onze partners kiezen, creëren wij een verhaal. Dit begint met research dat wij zelf doen of laten doen door een expert in het onderwerp. De input uit de research zetten we om naar een verhaal dat raakt en inspireert. Techniek vult het verhaal aan, bijvoorbeeld met beeld, navigatie of een quiz, tot een interactieve beleving. 

De Apeldoorn Stories app is gebouwd in WordPress, waardoor wij de audiotours zelf beheren. Hierdoor kan een route of de inhoud makkelijk aangepast worden. Ook het gebruik maken van een app in plaats van een mobiele website is een bewuste keuze. Apps bieden meer functies die nodig zijn voor de optimale beleving. Je wilt ten slotte niet dat de audio van je tour stopt wanneer de telefoon vergrendeld is. Zo bieden wij het complete plaatje, van verhaal tot online beleving. 

Apeldoorn Stories bundelt de mooiste stadsverhalen

Beleef de verhalen van de stad

Fiets langs de buitenkunst in Apeldoorn terwijl kunstkenner Jasper van der Graaf er van alles over vertelt of leer al wandelend over de bevrijding van Apeldoorn tijdens Victory Walk. Bij Apeldoorn Stories vind je de ideale route, of je nou in de binnenstad wilt blijven, de natuur in wilt of juist het Koninklijke stukje van Apeldoorn wil ontdekken. De app heeft voor ieder wat wils, wat dacht je van een interactieve speurtocht voor de kids?

Ontdek Apeldoorn op een actieve manier

Vanaf het startpunt wijst de app je de weg terwijl Apeldoorners de verhalen van de stad vertellen met als enige benodigdheden een volle smartphone, oortjes en bij fietsroutes 

Hoe je het verhaal start is afhankelijk van het type route dat je loopt of fietst, je scant een QR-code of gaat naar het startpunt van de route. Door de audio punten op de kaart te volgen geniet je tijdens de route van de omgeving en het verhaal. 

Samen aan de slag?

Of heb je een vraag voor ons? Neem gerust contact op met Marion of één van onze andere collega’s.

Apeldoorn Stories bundelt de mooiste stadsverhalen